Geen sponsors meer maar vrienden

De belastingdienst heeft de Stichting Burghse Dag ervan in kennis gesteld dat de personen, bedrijven en organisaties die de Burghse Dag financieel steunen niet meer als sponsor worden aangemerkt maar als donateur. Dit heeft als gevolg dat de Stichting Burghse Dag geen btw meer hoeft af te dragen over de giften die zij ontvangt en dat de bedrijven geen btw-nota meer ontvangen. Wij kunnen de goede gevers nu niet meer ‘sponsor’ noemen en hebben besloten hen voortaan ‘vrienden’ te noemen of ‘donateurs’.
 

Vrienden die diensten verlenen

Het succes van de Burghse Dag is te danken aan de inspanningen van alle vrijwilligers zonder wie de Burghse Dag er niet zou zijn. De vrijwilligers zijn het hart van de Burghse Dag. Daarnaast is er een grote hoeveelheid personen en bedrijven die belangeloos diensten en materiële zaken ter beschikking stellen om de Burghse Dag op te bouwen en draaiende te houden. Zonder hen zou de Burghse Dag onbetaalbaar zijn, zij zijn echte vrienden en zij verdienen een ereplaats. Ze worden hieronder vermeld. Hebben we iemand vergeten? Laat het even weten.
 

Particuliere donateurs

Zonder geld gaat het niet. De particuliere donateurs uit het dorp en ook enkelen daarbuiten brengen samen een forse som bijeen. Dat is een degelijk basis om op te bouwen en de donateurs maken zichtbaar dat de Burghse Dag door de dorpsgemeenschap gedragen wordt. Dank aan allen! Zij staan vermeld onder ‘particuliere donateurs’. Misschien bent u donateur maar wilt u liever niet vermeld worden, of misschien bent u juist ten onrechte niet vermeld? Laat dan een berichtje achter onder ‘contact’ of benader een van de bestuursleden.
 

Vrienden-ondernemers

De De ondernemers zijn van ouds de belangrijkste financiers geweest voor de Burghse Dag. Mag de hoogte van de bijdrage wel eens wisselen met de economische situatie, zij hebben de Burghse jaarlijks mogelijk gemaakt en verdienen daarvoor onze grote dank. De Ondernemersvereniging Burgh-Haamstede was als belangrijkste donateur steeds een steun en toeverlaat, evenals Albert Heijn. Maar de overige ondernemers vormen ook een indrukwekkende lijst, zij het dat die in economisch moeilijke tijden als de onze wel korter wordt. Met elkaar vormen de ondernemers het financiële bouwwerk van De Burghse Dag. Van ondernemers die 200€ of meer bijdragen plaatsen we desgevraagd het logo op de website.
 

Non-profit organisaties

Zeer gelukkig zijn we met de hulp van de Stichting Renesse die met de opbrengsten uit haar commerciële exploitaties en haar beleggingen goede doelen op Schouwen-Duiveland ondersteunt. De Stichting Renesse heeft aan de Burghse Dag dit jaar een bijdrage verstrekt die volledig de kosten van het optreden van de Zeeuwse Ringrijdersvereniging dekt! Dat is een grote schenking en een zeer welkome verlichting van ons budget. Wij zijn daarvoor zeer erkentelijk.

Ook de volgende jaren heeft de Burghse Dag steun nodig. Met zijn allen kunnen we van de Burghse dag iedere keer een feest maken. Wij hopen op blijvend enthousiasme van alle hierboven genoemde groepen.
 

Hoofdfinanciers
Market Plaza Burgh-Haamstede BV
 

Vrijgevige vriendenSlagerij Florenstein
Stichting EFCE


Verton Bike Totaal
 

Gulle vrienden-ondernemers op alfabetische volgorde, geactualiseerd voor 2017

Atelier ‘Bie Maes’
Atelier Daniëlle Orelio
Bakkerij Inde Soete Suikerbol
Camping de Duinhoeve
Camping de Meypacht
Deans Fastfood Restaurant
De Broekert V.O.F.
De Huiswerkplek
Fa. J. de Meij en Zn.
Fa. Verton
Framio Optiek
Goudzwaard Elektrotechniek
Hotel Brasserie Burgh
Installatiebedrijf Noldus
L&L Mode
Kapsalon Ton & Yvon
Market Plaza Burgh-Haamstede BV
Ondernemersvereniging Burgh-Haamstede
O.T.S. Brink
Prince Helicopters
Recreatieterrein Welgelegen
Saman Installatie & Witgoed
Stichting EFCE
Stichting Renesse
V.O.F. de Q
V.O.F. Fierens-Tangeman
VOF Firma Luijcx
V.O.F. van de Zande

Vrienden die diensten verlenen

1P3J webdesign Burgh-Haamstede
Jaap den Hollander
Annemieke van Waveren
Benro Opleidingen
Graszodenkwekerij Johan Boot
Bouwservice Boot
Firma Bijkerk
Firma de Meij
Firma Verton
Gebroeders Boot
Gemeente Schouwen-Duiveland
Harry Boot
L&L Mode
Maatschap van Damme
Meulblok
Peter den Broekert
Piet Versteeg
Rilana's Evenementen en Fotografie
Ron Brink
Staatsbosbeheer
Subcom
Tuincentrum Sluijs
Wil de Jong
 

Particuliere donateurs, willekeurige volgorde, geactualiseerd voor 2017

A.Viergever, J. Kabel, H.C. Braam, P.J. Braam-Oole,  A.F.S. Koopmans, W. v.d. Wal, D.M. de Meij, L.H. van der Valk, K.A. Rijnberg, R.I. Moerland, M. Zappeij-Kloet, P. Post, A.M. Martens, B.W. Van Zijl Langhout, J.A.A. Poot, R.D. Saman, A.C. van Citters, L.M. Kooman-V.D. Klooster, A.J. Timmerman, G. Meijer, E.C. van Nispen, J.A.M. de Meij, J.L. Kloet, P.W. Landman, M.L. Tuinman, J.A. Dalebout, M. Leijten, J. Vermaat-Neels, M.A. Jonker, M.A. van Luyk, T. Troeleman, M.P. Moelker-Slager, J.C. Kort, S. Uijl, W.A. Poldervaart, J.E. Du Bois & Doggen, A.E. Boot-van Splunder, M.P. Spee-Riegman, C. Schellevis, J.A.A. Loonen, J.L. Boot, J. de Groot, B. Geskus, M. A. Knaape-Grotewal, A. Jetten, R. Schwarz, F.H. Muthert, B.A. Schneider, J. Roos, J.M. van der Klooster, Fam. Brink, J.J. van Klochum, W. de Vries-Bij de Vaate, G. Hoogvliet, E. Hoogvliet-Groeneveld, P. J. de Koning, H. Kosters, J. de Koning, Fam. Van Helsland, G.C. Saman-Verton, H. van Beek, G. van Beek-Verbeek, H. Bijkerk-van Wingen, K.W. Struijs, W.S. Struijs-Bleijs, Fam. Duvigneau, J.P. Bijkerk, A.N.C. Zwetsloot, T. Schanstra-van Diggele, M. Kerkhof, A.L. Kerkhof-van Londen, N.M. Luteijn der Weduwen, J.J. Duin, A.Hoek, J.Slager, E. Slager-de Jong, P.M.A. Bodbijl, W. Smallegange Ribbens, C.C.A. van Royen, A.R. Deurloo, P.W.A. van Dongen, C.J. Verkaart-Landegent