Menu Sluiten

Programma Burghse Dag

Het programma met exacte tijden wordt de komende tijd aangevuld. 

De Burghse Dag is vanaf 10 uur tot 17 uur geopend. 

Sjezenrijden

Burghse Ring

Een sjees is een tweewielige (antieke) wagen, achter een paard gespannen. In de met bloemen versierde Sjees zitten een man en een vrouw, beiden in Zeeuwse klederdracht. 

De man ment het paard, de vrouw probeert de ring te steken met een lans. Het paard gaat in draf over over het parcours, waar onderweg drie tot vier ringen over de weg hangen. 

Het doel is zo veel mogelijk ringen te steken. De tijdsduur maakt hierbij niet uit, al moet het paard wel draven onder de te steken ring. 

 

Ringrijden

Kerkstraat

Tijdens het ringrijden gaan de deelnemers in galop over de baan op hun ongezadelde, versierde paarden, met in de hand een lans om ringen mee te steken. 

Hoewel het voor de toeschouwers een geweldig spektakel is om bij te kijken, is het de ringrijders niet alleen voor vermaak te doen. Het ringrijden is een officiële wedstrijd van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. 

Ot en Sienstraatje

Weeldeweg

Het Ot en Sienstraatje staat altijd volledig in het teken van oud-Hollandse kinderspelen. De vrijwilligers zijn allen gekleed in bijpassende stijl en vermaken de kinderen met allerlei spellen. Er staan zelfs stokpaardjes klaar om de kinderen kennis te laten maken met het ringsteken. 

Creamarkt

Achterweg

Op de Creamarkt in de achterweg kunnen liefhebbers van zelfgemaakte producten hun hart ophalen. Je kunt er rondstruinen tussen de handgemaakte creaties, die ook nog eens te koop zijn. 

Podium

Kleine parkeerplaats Albert Heijn

Op het podium zal Streekdrachtvereniging de Arke presentaties geven van verschillende klederdrachten. Ook zijn er meerdere optredens te zien en horen. Dweilband de Witte Dweil zal door de straten van Burgh struinen om een ieder te vermaken met gezellige klanken.  

Markten en demonstraties

’t Hôge Burgh

Op ’t Hôge Burgh is van alles te doen, zo vind je er onder andere een boerenmarkt, oude voertuigen, een hoefsmid, een hulpverleningsplein en een kinderkleedjesmarkt. 

Er worden verschillende demonstraties gegeven van oude ambachten, zoals kantklossen, babbelaars maken en een barbier. 

Paardenfeest

’t Hôge Burgh

Ook het bekende paardenfeest vindt op ’t Hôge Burgh plaats. Tijdens het paardenfeest maak je kennis met verschillende disciplines uit de paardensport. De inzetbaarheid en diversiteit van verschillende paardenrassen worden aan je getoond. Denk aan mennen, voltige en vrijheidsdressuur. 

Braderie

Rondom Albert Heijn, Burghseweg, Hogeweg

Verdeeld over verschillende straten in het dorp is er een braderie.